Contact

Je vacatures weggekaapt in Google for Jobs, wat te doen?

zorgbroeders_halloween_google_for_jobs

Je had er vast al van gehoord. Mogelijk heb je het zelfs al in je Google resultaten gezien. De zoekmachine is in de wondere wereld van de vacatures gedoken. Met Google for Jobs wil Google een helder overzicht bieden aan openstaande vacatures. Heel handig als je een baan zoekt, maar veel werkgevers zien hun vacatures voor de neus weggekaapt worden. We leggen je uit wat er aan de hand is én hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken.

Eerst, wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een nieuw vacatureplatform. En laten we even de werkgever ‘zorginstelling’ als voorbeeld houden.Als je in Google naar vacatures zoekt, bijvoorbeeld voor verpleegkundigen, verschijnt een eerste selectie zoekresultaten van Google for Jobs in beeld. Eenvoudig in de vorm van ‘widgets’ waarop je kunt klikken. Een Google Shopping, maar dan voor de arbeidsmarkt. Klik je op ‘Nog 100+ vacatures’, dan beland je op het Google for Jobs-platform. Hierop staat een nog groter overzicht aan banen, inclusief filteropties. En in tegenstelling tot andere vacaturesites staan er geen dubbele vacatures op Google for Jobs. Spreekt een vacature je aan? Dan word je doorverwezen naar een externe website waar je kunt solliciteren. Solliciteren gebeurt dus buiten Google.

De vacatures worden in de Google zoekresultaten in een speciaal opvallend kader boven aan de pagina getoond. Niet te missen. En het drukt de positie van de vacature van jouw werkenbij-website een stuk naar beneden. Als werkgever wil je natuurlijk dat je vacature ook in het Google for Jobs-kader staat.

Mijn vacature staat er al tussen, maar…

Misschien denk je dat er geen probleem is, maar schijn bedriegt. Het klopt dat van veel zorginstellingen de vacatures in Google for Jobs staan. So far, so good. Alleen deze vacature verwijst niet naar jouw werkenbij-site. De geïnteresseerde in een baan bij jou komt op een site van bijvoorbeeld Werkzoekenden, Nationale Vacaturebank, Indeed of Neuvoo. Of op een LinkedIN-pagina van deze partijen met jouw vacature. En op deze sites staan direct ook andere vacatures van andere zorgaanbieders. Oftewel, je vacature staat nog steeds in concurrentie.

En als je nieuwe collega dan wil solliciteren dan moet hij of zij zich registreren. Andere partijen maken dus handig gebruik van jouw vacatures om gegevens van sollicitanten te verkrijgen.

…ik heb mijn vacatures nooit doorgegeven aan anderen 

Precies, je vacature is ‘gekaapt’. Diverse websites doorzoeken (werkenbij) websites van werkgevers en plaatsen jouw vacatures ongevraagd op hun site. Ze doen dit uit ‘liefde’, omdat ze je een handje willen helpen. Of nou, ja… natuurlijk niet altijd. Het is een eigen verdienmodel en ze willen dan ook dat de sollicitant via hen solliciteert. En daarom hebben zij ervoor gezorgd dat hun vacature direct in Google for Jobs zichtbaar is. En jij hebt dat nog niet.

Mijn vacature is gekaapt, wat nu?

De oplossing is gelukkig simpel. Jouw vacatures moeten ook door Google als vacatures herkend worden en geplaatst worden in het Google for Jobs-kader. Je moet daarvoor, samen met je webbouwer, een paar acties ondernemen:

  • De vacature moet ook in een speciaal stukje code op je site staan. Deze zogenaamde gestructureerde dataweergave van vacaturegegevens is precies gedefinieerd. Je bouwer kan dit zo implementeren. Ook als je met AFAS Outsite werkt kan de Google for Jobs functie aangezet worden.
  • Er moet een sitemap(.xml) van je site zijn en deze moet je aanmelden via Google Search Console. Op deze manier weet Google hoe je site is opgebouwd en waar de vacatures te vinden zijn.
  • En bij voorkeur geeft je website bij elke plaatsing van een nieuwe vacature een seintje naar Google dat er een nieuwe vacature is.

En wat tot slot belangrijk, de inleiding van je vacaturetekst is geschreven op het aantal tekens van het zoekresultaat van Google for Jobs, zodat je goed opvalt tussen alle resultaten. Je wilt tenslotte dat de werkzoekende doorklikt naar jouw vacature.

Wij helpen je graag tegen de kapers!

Van kapers houden we niet zo. Jij moet in controle blijven over je arbeidsmarktcommunicatie. Met bovenstaande tips ben je er, maar we komen je graag helpen als het nog niet helemaal duidelijk is. Daarnaast is Google for Jobs niet je enige ‘touchpoint’ in de kandidaatsreis. Het is goed te kijken hoe een (latent) geïnteresseerde uiteindelijk een blije ondertekenaar wordt van het arbeidscontract. Hierin is nog veel te bereiken. Dus, welke reis bied jij aan en laat jij je toekomstige collega’s tijdens de reis wegkapen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.